Bønn og fast

“Jeg lyser ut en helg for bønn og faste, der vi vil si: Kjære Gud, gjør med våre liv og med vårt kirkesamfunn, det du vil!”
Generalsekretær Siri Iversen

Vi nærmer oss bønn og faste helgen. Dette er noe som ikke bare vi som menighet skal gjøre, men som hele kirkesamfunnet vårt står sammen om. Poenget er at alle samtidig er i bønn og faste, en kollektivt handling.

Dette er motstrøms til alt vi gjør som skal være effektivt. Isteden kommer vi sammen i bønn med bekjennelsen;
uten deg, Gud, kan vi ingenting gjøre!
I samtid kan vi be; Gud, hva vil du med våre liv, hva vil du med vårt kirkesamfunn – og hvordan kan vi være blant dem som gjør en forskjell og ser at mennesker kommer til tro, at mennesker blir sendt så flere fellesskap blir startet?

Hva er faste – og hvordan faste denne helgen?

  • Faste handler om å koble seg fra, for å kunne koble seg til. Avstå fra måltider eller «tidstjuver», for i stedet å bruke tiden til å søke Gud i bønn.

Her er noen eksempler på hvordan du kan faste:

  • Avstå fra ett eller flere måltider, eller ta pause fra «tidstjuver»/skjermer/mobil, i løpet av helgen, der du i stedet bruker tiden på bønn og tilbedelse

  • Avstå fra måltider gjennom hele helgen, men gjennomføres forsvarlig. Personer med alvorlige eller kroniske sykdommer, gravide og andre med helsemessige årsaker bør avstå eller være forsiktig med total faste fra mat.

Hva skjer i kirka lørdag 27.januar?

Bønn og faste kan hver enkelt av oss være med på der vi er. Men for å hjelpe hverandre til å være med vil det skje forskjellige ting i kirka i løpet av dagen. Kanskje du vil være med en liten stund. Flott! Kanskje du vil være med hele dagen. Flott! Hvor lenge er ikke det viktigste, men at du bevist velger å være med.

Kirka vil være åpen fra kl 10 til kl 18. Kirkesalen vil være åpen for bønn og stillhet. Her vil du finne mange bønnestasjoner som kan hjelpe deg til å være med å be.

Klokka 12.00 og kl 17.30 vil det være fellesbønn i salen. Og kl 15.00 blir det rolig lovsang. I aktivitetsrommet kan du sitte ned å lytte til lovsang. Her vil det også vær bønnestasjoner tilrettelagt for barn. Går du inn i grupperommet i 3.etg så kan du lytte til Johannes evangeliet. Det vil bli lest opp kontinuerlig gjennom hele dagen. I cafeen er det rom for gode samtaler, og her vil det også bli servert vann.

Og om du ikke kan komme å være med i kirka så håper vi at mange velger å sette av hele, eller deler, av lørdagen til bønn og faste.

På søndags gudstjenesten så skal vi i fellesskap bryte fasten med å feire nattverd sammen.

Tore Mersland